dodomir

Vytlač príspevok
Odporuč príspevok
Bookmark and Share PRIDAŤ NA VYBRALI.SME.SK

Manuál

Pozerám sa do zrkadla a vidím zdravého, pohľadného, rozumného ..(dalo by sa dlho pokračovať) mladého muža. Dejú sa mi dobré veci s dobrými ľudmi na dobrých miestach. Obzerám si briadku, či som sa neoholil krivo a zostal som zmätený: Čo také som spravil pre svet, že mi on robí toto ?! Dalo by sa filozofovať, ale nechce sa mi zdržovať sa tak to poviem rovno - NIČ ! Už som sa zmieril s tým, že asi nevynájdem liek proti rakovine a ani nezachránim svet ako svetový diplomat pred 3.svetovou vojnou, ale stále je tu kopec vecí, ktoré spraviť môžem. Ono je to totiž dvojsečná zbraň. Počas môjho života som už prišiel na kopec vecí ( väčšinou to boli somariny typu voda v koši), ale jedným som si istý. Človek/ Ja sa cíti štastný alebo štastnejší medzi štastnými ľudmi, štastný ľudia robia dobré alebo aspoň lepšie veci, ktoré pomahajú dalej ... bla bla bla reťazová reakcia. Prečo si teda nevylepšiť svoju životnú situáciu tým, že ju vylepším ostatným ? Veď to chcem pre seba, chcem aby mne bolo lepšie. Spravím slečne jeden dobrý deň, ona mi spraví 30 dalších dní (alebo nocí to je jedno). Chceš sa mať lepšie ? Pozbieraj smeti, usmievaj sa na okoloidúcich alebo kúp známemu pivo.

ľudia | stály odkaz

Komentáre

  1. :-)
    kto dáva ten aj dostáva..je to tak, len treba vedieť kedy je to dávanie správne, niekedy dávaním môžeme aj ublížiť, pekné zamyslenie..:-)
    publikované: 06.06.2011 11:06:35 | autor: z-a-r-a (e-mail, web, autorizovaný)
Pozor, na konci je potreba spočítať neľahkú matematickú úlohu! Inak komentár nevložíme. Pre tých lenivejších je tam tlačidlo kúzlo.



Prevádzkované na CMS TeaGuru spoločnosti Singularity, s.r.o., © 2004-2014